VinkelBaggrund.png
Foredrag-om-ordblindhed.jpg

Foredrag Om Ordblindhed

Med Innovationingeniør, Bestseller Forfatter, Tryllekunstner & Entertainer Mikkel Rugholm

- Og Så Er Han Ordblind

"JEG ER IKKE BLINDORD!" er navnet på Mikkel Rugholms foredrag om ordblindhed. Specielt for børn & unge med ordblindhed / dysleksi, der fortjener at opleve sin ordblindhed som en styrke! Eller for de seje undervisere og forældre, der til dagligt ønsker at hjælpe ordblinde børn & unge.

Ordblinde skal ikke se ordblindhed som et handicap. Ordblinde skal se ordblindhed som et talent.

"Du er desværre ordblind."

"Ordblindhed er et tabu."

"Ordblindhed er en svaghed."

"Ha-ha, du er ordblind, du er dum."

Mikkel Rugholm gør op med disse fordomme ved, at skyde dem ud af billedet. Det positive ved at være ordblind iscenesættes! Det er et privilegium at være ordblind! Børn & unge skal vide, at de er heldige!

Hvorfor skal ordblindhed være negativt? Hvorfor skal ordblindhed være noget, som ingen ønsker? Hvorfor skal ordblindhed være noget, som trækker ens selvværd ned? Hvorfor skal ordblindhed være noget, som et barn frygter at blive mobbeoffer for?

Tag med på en rejse om ordblindsprivilegiet, som indebærer op- og nedture, genvundet viljestyrke, sjove inputs fra personlige beretninger og ikke mindst Mikkel Rugholms anderledes hjælpemidler & konkrete værktøjer.

 

Er du klar på en øjenåbner udover det sædvanlige? Så ses vi til Mikkel Rugholms foredrag om ordblindhed.

Foredrag for børn & unge

Sjov peptalk

Mikkel Rugholm

"Du har noget på hjerte, som de unge mennesker kan forstå og spejle sig i. "

- Sorø Privatskole, Sjælland, Sorø

"En rigtig god aften!"

- Ikast-Brande Bibliotek, Jylland, Ikast

"Klapsalverne var massive."

- Netværkslokomotivet, Jylland, Vejle

Fra ordblind ... til 12 i gennemsnit, ingeniør & bestseller forfatter

 

For 10 år siden begyndte Mikkel Rugholm en meget, meget lang rejse.

 

Fra ordblind til student med 12 i gennemsnit, til bestseller forfatter og til færdiguddannet Design & Innovation Ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet med 12 i bachelorprojekt. En dedikeret kreativ idémand med tværfaglige kompetencer, en holdspiller – kåret ”Årgangens bedste ven” – problemløser med revolutionerende succeser og konkurrencedygtig af hjertet; en person, der stoler på, hvad han laver.

Oplev Mikkel Rugholms foredrag om ordblindhed "JEG ER IKKE BLINDORD!" og find ud af, hvorfor ordblindhed ikke skal være en hindring for at nå sine drømme.

Ordblind foredraget, der vender det hele på hovedet ... så bogstaverne igen står rigtigt

Ønsker du at sætte fokus på styrken i at være ordblind ...

 

  • ... for at slå fast, at det at læse og skrive er moder jord til alt, hvad vi foretager os

  • ... for at pointere, at der skal kæmpes

  • ... for at se muligheder frem for begrænsninger

  • ... for at gøre op med status quo

  • ... for at opnå individets potentiale

  • ... for at børn & unge med ordblindhed kan få en tryg og god skolegang med mulighed for at lære det samme som alle andre og ikke behøver få de nederlag, som mange børn & unge har fået gennem tiden

Må Mikkel Rugholm bakke op?

Foredrag-om-ordblindhed-1.png
Foredrag-om-ordblindhed-4.png

Mikkel var lige ved at dumpe 0. kl. men gik alligevel ud af gymnasiet med et snit på 12! 
- som ordblind.

Af Birgitte Dalsgaard Jonsson, Leder, HF & VUC Klar

Det har været en sej kamp for entertainer Mikkel Rugholm at komme gennem uddannelsessystemet, fordi han som ordblind havde svært ved at læse og skrive. Alligevel lykkedes det ham at gå ud af gymnasiet med et snit på 12 og står i dag med en uddannelse som Design- og Innovationsingeniør. Mikkel holdt oplæg om ordblindhed sammen med HF & VUC Klar på Slagelse bibliotek i anledning af den nationale ordblinde uge.

Strategier

 

Mange ordblinde kender det, de udarbejder strategier for, hvordan de kan komme igennem de svære ting som fx lektier, præsentation for klassen og skriftlige opgaver. Mikkel var god til strategier og han var super god til at huske. For som han siger ”det er ikke fordi jeg ved, hvordan det skal staves, men jeg kan huske det”. Han har oparbejdet et stort ordforråd, som han kan trække på, men når han støder på ord og begreber, han ikke kender, kommer udfordringen. Gennem det meste af hans skolegang lykkedes det dog alligevel Mikkel at holde sin ordblindhed skjult, og det var først sent, at han selv opdagede, at han var ordblind. 

 

Der skulle knokles

 

Mikkels klassekammerater kunne ”bare” læse de lektier, de havde for, hvis de gad. Mikkel måtte sidde til sent hver aften for at træne at huske de ting udenad, han mente, han ville få brug for ved gennemgangen i klassen. Resultatet var, at Mikkel efter hans egen mening ”snød” sig til at få lærerne til at tro, at han var rigtig dygtig. Mikkel selv var dog ikke overbevist, så da lærerne prøvede at få ham til at blive lektiehjælper for andre elever, gjorde han alt hvad han kunne, for at finde på undskyldninger, så han kunne slippe. Som han selv sagde ”Jeg kan da ikke hjælpe nogen, jeg kan ikke engang hjælpe mig selv.”

 

Find drivkraften

 

Når der skal kæmpes mere for at nå de mål, man sætter sig som ordblind, kan det være fristende, at lade det være en undskyldning for ikke at gå efter sine drømme. Men det er ikke en hindring for Mikkel. Han kommer med det gode råd til andre ordblinde, at de skal finde drivkraften for, hvorfor de gør det, de gør. De skal visualisere dem selv, efter de har nået deres mål. ”Ved du hvad du kæmper for, så skal det nok lykkes” siger han, med overbevisning i stemmen.

Ikke uden hjælp

 

Det kan være en kamp at være ordblind, men der er hjælp at hente. Hvis du har mistanke om, at du er ordblind, kan du tage fat i dit lokale VUC. Her kan du få en gratis ordblindetest. Hvis testen viser, du er ordblind i høj grad, kan du få gratis ordblindeundervisning. 

 

Der er også mange hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere. F.eks. kan din telefon tage et billede af en tekst, som du kan få læst op, eller du kan diktere, hvad telefonen skal skrive. 

 

Du kan få mere at vide om, hvordan du takler ordblindhed ved at læse mere på hjemmesiden www.vucklar.dk.

Foredrag-om-ordblindhed-2.png
Foredrag-om-ordblindhed-3.png

Glade arrangører

Kampgejst er alfa omega, når det kommer til ordblindhed! Ligeså er gode anbefalinger, når du overvejer et foredrag om ordblindhed!

 

Med disse 3 eksempler på udtalelser fra glade arrangører får du en fornemmelse af, hvordan også du og dit publikum vil opleve Mikkel Rugholms foredrag om ordblindhed "JEG ER IKKE BLINDORD".

 

Gør dig klar på lidt læsestof, for de kommer her:

I uge 40 - international ordblindeuge - gik Slagelse Bibliotek sammen med VUC Erhverv om at lave et arrangement målrettet børn & unge og deres voksne. Et arrangement for alle, der havde lyst til at få ny viden om ordblindhed og inspiration til nye værktøjer og muligheder.

 

”Entertainer Mikkel Rugholm tydeliggjorde den kamp, mange ordblinde har for at nå deres mål, men viste også vejen som en inspirerende rollemodel.

 

- Birgitte Dalsgaard, Leder, VUC Erhverv Sjælland & København, Sjælland

”Mange tak for din besøg på Slagelse Bibliotek. Det var meget inspirerende, sjovt, lærerigt - og dit gode og positive humør smittede hele salen. Jeg vil klart anbefale foredraget til alle, som har brug for et skønt indspark og inspiration. TAK!

 

- Caroline Sørensen, Kulturmedarbejder, Slagelse Bibliotek, Sjælland

Familie trylleshow efterfulgt af Mikkel Rugholms foredrag om ordblindhed i forbindelse med ordblindeugen, uge 40, i Ålborg

”Først og fremmest tusind tak for et fabelagtigt trylleshow for både børn og voksne! Tak for at fortælle om dit hårde og seje arbejde for at nå dine mål. Og ikke mindst tak for at formidle et budskab om, hvor vigtigt det er at leve hver dag og give livet alt, hvad man kan - ikke i morgen, men i dag.

 

- Stine Mejlvang Christensen, Aktivitetsmedarbejder, Aalborg Bibliotekerne, Nordjylland

 
 

Varighed

Varigheden er op til dig.

Er programmet stramt ønsker du måske et 30 min. oplæg alt i alt. Og ellers er en god time et godt udgangspunkt med 45 min. oplæg efterfulgt af evt. spørgsmål.

Og når vi snakker om tid. Slut med, at børn & unge med ordblindhed skal føle sig bagud. Lad os sammen få dem til at føle, at de er foran!

1 time foredrag om ordblindhed:

"JEG ER IKKE BLINDORD" oplæg 1 x 45 min.

+ evt. spørgerunde

 

Slut med, at ordblindhed er en katastrofe. Lad os gøre det til det suverænt bedste, der er sket! Nu accellererer vi.

Foredraget tilpasses publikum og arrangement således, at det målrettes til børn & unge med ordblindhed - eller til de seje undervisere og forældre, som til dagligt ønsker at hjælpe ordblinde børn & unge.

Powerpoint via HDMI-stik medbringes.

 

Praktisk

Inspirer til et mulighedernes liv som ordblind!

Dyrk din passion for at hjælpe ordblinde, ordblindes vilde evner og - når den dyrkes - uophørlige kampgejst!

Tilføj Mikkel Rugholms oplæg om livet som ordblind til dit arrangement og lad tilhørerne accellerere med tiltrækningens kraft.

Modtag sikker bookingaftale

 

Du får en sikker bookingaftale på dato & tid og undgår alle skrækscenarier.

Få god lyd fra medbragt lydanlæg

 

Du behøver ikke tænke på lydforholdene: Mikkel Rugholm medbringer og opstiller eget lydanlæg. Og har I fastintegreret lydanlæg på jeres lokation? Så klarer vi også den. Mikkel Rugholm kan nemt koble sit rack med eget headset til jeres højtalere. Det spiller bare.

Nok at se til på dagen?

 

Den klarer vi med et trylleslag! Mikkel Rugholm ankommer som aftalt og klarer al klargørelse og afvikling - og ønskes det kan han være 100% selvkørende på dagen. 

 

Materiale

Smil!

 

Der er fotos, du frit må benyttes til presse, trykt materiale og sociale medier i forbindelse med et besøg af Mikkel Rugholm. 

 

Du vil også frit kunne downloade en pressetekst om "JEG ER IKKE BLINDORD!" foredraget om ordblindhed som direkte input eller inspiration til en invitation eller pressemeddelelse.

 

Bare tag for dig!

Pressetekst

Pressefotos

 

Pressefotos er på vej.